laupäev, 8. mai 2021

 Paar viimast kuud olen töötanud Bolti toidukullerina. See nagu ei olegi õige töö, vähemalt tunne on selline, pigem nagu oleks mingi mäng. Saad teate kust toit peale võtta ja palju on aega sinna kohaleminekuks, siis võtad toidu ja saad teada kuhu viia ja viid ära. Väga selline lihtne. Mängu moodi tundub vist sellepärast, et kunagi sai GTA-s ka selliseid missioone teha ja kuna need teated tulevad telefoni, siis tundubki nagu oleks arvutimäng. 

Ühe viimise eest saad miinimum 2.75 euri, varem oli 3 ja söögiaegadel 3.60 aga nüüd natuke alandati. Nii et raha tuleb kuidagi kergemalt kui näiteks Grossipoes. Seal oli tunni palk vist mingi 4 euri umbes aga tööd pidi tegema kõvasti ja tempo oli peal koguaeg. Boltiga nii et kui 2 asja oled kohale viinud on see raha juba koos, kõige suurem vahe aga see, et keegi ei kamanda ega ütle millal võid istuda või astuda. Ise vaatad kas võtad kohe järgmise tellimuse või puhkad natuke. Selline suur vabadus. Tööle võid ka minna igal ajal, öösel või päeval kuidas ise tahad. Ja töötada niipalju kui viitsid või siis niipalju kui raha vaja on. 

Mulle meeldib rohkem teha seda rattaga. Siis ei lähe raha bensiini peale ja saab trenni aga muidu ka kuidagi on lahedam, et kulged mööda linna ja oled kuidagi selle linnaga rohkem üks :) 
Autoga vahel teen ikka kaa, autoga saab vahel teha pikemaid otsi, mille eest makstakse rohkem. 

Vot. Siis seda ma olengi teinud umbes 2 kuud nüüd. Aga tööpäevad on olnud suht erineva pikkusega, umbes nii et kui on igav või kui raha vaja. See ka hea selle töö puhul et raha makstakse välja iga nädala esmaspäeval. Ja üllatavalt hästi toimib see süsteem. Jamasid eriti mul ei olegi olnud. Ükskord pandi vale toit ja pidin uuesti tooma. Ükskord ajasin asjad ümber, kuna kotil tuli põhi ära, aga õnneks toit topsidest välja ei tulnud, natuke ainult väljast said liivaseks ja see tellija väga kuri ei olnudki. 

See on ainult nüüd halb, et kontaktide vähendamiseks on tihti nii, et jätad toidu uksetaha ja seda inimest kellele see läheb ei näegi. Oleks ikka huvitav näha, et mis näoga inimene toidu tellis. See on ka huvitav et näeb erinevaid kohti kuhu alati ise pole sattund ja neid hoove ja maja koridore. 

Ühe korra olen saanud toidu viia ka tuttavale. Juba ammu ootasin, et millal mõni tuttav tuleb ja lõpuks ikka tuli. Ta tegi must pildi kaa!













Nüüd aga mai kuust algas mul huvitav projekt -- vahetasin ära öö ja päeva. Mõned küsivad et miks? No ma isegi ei oska öelda aga juba ülikoolli päevadest on mul see mõte olnud, et oleks tore proovida. Idee on siis selline, et magad päeval ja töötad öösel, nii et kellaajad jäävad enamvähem samaks: ~ 19 õhtul ärkan ja 11 hommikul magama. Miks see mulle lahe tundub, on esiteks see, et kuna ma olen muidu siuke õhtuinimene rohkem, siis ma kunagi elus selge silmaga tavaliselt päikesetõusu või varahommikut ei näe. Nüüd siis on see võimalus. Sellepärast valisin ka mai ja juuni selleks, et läheks võimalikult vara valgeks. Teiseks tundub lahe see, et elad siis justkui kusagil paraleelmaailmas, sinujaoks on keskpäev aga tänavad on tühjad ja inimesed kadunud. Nagu mingis maailmalõpu järgses filmis. 


Aga noh, näeb siis kuidas tegelikult on. Praegu ma alles harjun siin selle režiimiga. Esialgu ikka oli nii et hommikuks väsisin ära ja päeval magasin katkendlikult aga nüüd järjest paremaks läheb. Nii et varsti ilmselt olen täiesti ära harjunud. 

Päeval hoian telefoni väljas, nii et minuga saab kontakti siis hommikul ja õhtul rohkem ja muidugi ka öösel. Nii et kui kellelgi on öösel igav siis võtke ühendust. Või kes on varase ärkamisega, võime teha hommikukohvi!

Tööle hakkan postivedajana. Töö algus kell 4 hommikul. Aga kuna see vaid paar tundi, siis vaatan vast mingit muud tööd veel. 

1 kommentaar:

annemai ütles ...

Nii huvitavad postitused! Jälgin huviga Sinu uusi ettevõtmisi!