esmaspäev, 29. detsember 2008

Kuidas võita sõpru...

Avastasin juhuslikult selle nipi kuidas võita sõpru. See võib tunduda keerulisena, aga tegelikult on see hästi lihtne. Tuleb lihtsalt teha nii...
Kõigepealt lähed võõra inimese juurde ja räägid taga natuke juttu. Mõtled sellise teema, mis hästi sobiks. No näiteks kui keegi müüb turul maasikaid siis lähed ja küsid, et mis maasikad ka maksavad - noh tavaline küsimus, et ta ei kahtlustaks sind sõpruses. Siis tavaliset tulevad veel mõned laused jutu jätkuks ja siis saabub oluline hetk - see on see hetk, kus võõrad inimesed tänavad ja lahkuvad sõprad aga ei lahku. Nii pead sinagi tegema - ära lahku. Jää lihtsalt seisma isegi kui ei oska midagi rääkida, siis lihtsalt seisa seal. Mõlemal on küll algul piinlik võib olla aga ei pea ka olema. Ja siis te olete seal niimoodi kahekesi võibolla tükk aega isegi ja lõpuks nagu harjute teineteisega ära ja siis pikapeale hakkate jälle midagi rääkima ja siis võibki öelda, et teist on saanud sõbrad. Olen näinud, et see toimib oma elus ja ka kõrvalt olen seda näinud. Tehke nii kui te tahate endale sõpru saada.

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Sõpru leiab hästi ka siis, kui kooliaegadest rääkima hakata. Põhimõtteliselt saab ka igast teemast koolijutule üle minna. Ma tööl kunagi sain ühe suht võõraga päris kiirelt sõbraks, sest meenutasin kooliaega ja tema siis kohe rääkis vastu mõne oma kooliloo ja siis lõpuks jõutaksegi järeldusele, et meil oli ikka nii sarnane klass või kool vms ja ongi sõprus kohal.

MLR ütles ...

Ma just proovisin seda meetodit Aafrikas - ilma su meetodit lugemata - toimis küll. Ühe musta tüdrukuga sain sõbraks. Ma hästi tema inglise keelest aru ei saanud, aga vaatasin, kuidas ta köögis süüa tegi ja püüdsin ikka ühest-teisest veidi vestelda ning samas supikulpi liigutada. Lõpuks ta tegi meile suure väga hea õhtusöögi.