pühapäev, 19. juuni 2011

On aeg ärgata, kell on seitse läbi kolmkümmend minutit.

Ma ei tea kas olen teile rääkinud sellest kuidas aru saada kas oled piisavalt kaua maganud?!

Ühesõnaga mul on endal üks väga hea meetod aastatega välja kujunenud. Nimelt tuleb jälgida seda mäda (või selle kohta vist öeldakse ka rähk?! kuid kuna see on natuke imelik sõna siis ma kasutan mäda), mis silma nurka koguneb. Kui ärkad ja silmad on udused, siis ujub mäda alles silmas ringi ja on kindlasti liiga vara et tõusta - maga julgelt edasi kui on võimalik! Kui mäda on jõudnud silma nurka, aga on selline pehme, siis on nii ja naa - oleks hea veel veidi magada, aga no võib ka põhimõtteliselt üles tõusta kui ikka on vaja. Kõige õigem aeg ärgata on aga siis kui mäda on formeerunud silmanurka selliseks tahkeks puruks, mis katsudes kohe ära kukub - siis võid olla julge, et tuleb asjalik päev.

Muidugi võib proovida ka tunnetada, et kas oled väsinud või puhanud, aga kuna tunded on teinekord petlikud, siis soovitaksin lisaks seda meetodit. Kasuks tuleb ka see kui teil on liftis peegel -- see on just paras hetk mäda vaatlemiseks ja tööle jõudes juba teate mitu tassi kohvi on vaja juua...

9 kommentaari:

Hanna ütles ...

homme hommikul katsun siis silmanurkadest järgi

Anonüümne ütles ...

aga siis peab ju mäda katsumisel väga ettevaatlik olema. kui see osutub vedelaks, pole enam nii kindel, et oleks midagi alles, mis ära kuivab, kui tegelikult puhanud staadium juba saavutatud

Anonüümne ütles ...

Rähk on ta vist mingis murdes, tavakeeles on ikka rähm.

Hundioru Nirti ütles ...

Eriti tavakeeles on "sitt silmanurgas"

Hanna ütles ...

mida ma teen siis, kui paremas silmas oli see ära kuivanud ja kõva aga vasakus silmas ujus udu?

melec ütles ...

siis pead mitu korda proovima ja samal ajal tunnetama, kas oled väsinud või mitte - siis saad aru kumba silma tasub usaldada!

ave ütles ...

a sul nii pole olnd, et ärkad ja ei saa silma lahti teha, sest seda mäda on terve silm täis. Mul on olnd. Mis see tähendab, kas midagi sügavamat või lihtsalt patoloogia?

melec ütles ...

see tähendab et on silmapõletik -- näed kui palju asju selle mäda järgi saab öelda!

Anonüümne ütles ...

jah, silmapõletikuga ei saa enne lahti, kui lähed ja pesed veega. aga selleks tuleb jõuda vannituppa muidugi. ja siis ei ole soovitatav end peeglist vaadata, võid hakata arvama, et enda mittenägemine oli parem - selline tursunud näoga vaal ei saa ju olla ometi sina, eks.
elagu kehavedelikud!