kolmapäev, 30. september 2009

Tundsin, et täna on hea päev siia ühe jutu kirjutamiseks. Jutt ise on järgmine:
Jänesel oli kolm poega. Kõik olid karvased nagu ta isegi ja neil olid ka sabad lühikesed nagu ka kõigil jänestel. Kuid nendel jänestel oli ka üks eriline asi, mille pärast nad erinesid kõigist teistest - neil olid nimed. Metsa jänestel ju ei ole nimesid tavaliselt, sest noh, kes neile seal nimesid siis paneks - karu ju ei pane, sest ta ei oska rääkidagi. Paneks kõigile jänestele nimeks "mõm", või siis "mesi". Noh aga nendel jänestel kellest ma hakkasin rääkima olid nimed sellised: esimese nimi oli Jänkujuta ja ta oli pärit sealt mõmmi aabitsast. Teise nimi oli Orava Olga ja ta oli ka pärit sealt mõmmi aabitsast ja tuli välja, et ta oma iseloomult oligi rohkem orav, ja noh tal oli selline pikk saba ka ikkagi. Kolmas oli Rebase Rein - see oli kaval nagu rebane ja tõi mõmmile alati mingi jama kaela. Niipalju siis nendest. Kui te mõtlete, kes oli jänesepoegade ema, siis teda hüütigi lihtsalt emaks ja lapsed ei teadnudki, et kas tal on päris mingi nimi ka, sest metsloomi see väga ei huvitagi. Tähtis on, et oled koguaeg selline ergas ja kui mingi krõps kusagilt kostab, siis ise otsustad kas hakkad jooksma või siis jääd lihtsalt vaikselt niimoodi kuulatama hetkeks ja siis sööd edasi.
Keda nüüd hakkas rohkem huvitama, siis võib mingilt looduskanalilt vaadata täpsemalt, et mis edasi sai.

9 kommentaari:

Kairi ütles ...

Vau:)

Liis ütles ...

Ma juba ütlesin sulle ükspäe, et pead lasteraamatu kirjutama.

kiku ütles ...

Aga kas sa sellekohast väikest videot ei tahaks teha ja siia üles panna? Ega neid looduskanaleid ei ole ka köikse aeg niimoodi vabalt vötta!

ave ütles ...

ma arvan, et pigem kondents.
Ära laste raamatut igaks juhuks kirjuta. Kogu see lühike saba-pikk saba- ajab väiksed vaid segadusse ja hiljem arvavad , et polegi saba. See nagu, et sina oled vaid varba pikkune ja keegi ütleb , et see onu on tegelikult vuntsidega tädi . segadust tekitv.

Kas follikuliit või peldikuloos?

Iiris ütles ...

Hmm.. Te olete Avega imelikud! :D

z ütles ...

minule lugu meeldis. jättis ka otsa lahti, et ise edasi mõelda.

melec ütles ...

Tegelikult ma tahaksin küll lastele kirjutada jutu sellest kuidas ühele mehele tulid loomad appi kui ta hätta sattus, sest ta oli aidanud ka ühe linnupoja pesasse tagasi. Ma tean et selline lugu on vist juba kirjutatud, aga ma ikkagi tahaksin ise selle kirjutada ka.

Unknown ütles ...

võib ma illustreerin kui hakkad raamatut tegema.

marivivian ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.