neljapäev, 1. mai 2008

Olen nüüd järjega jõudnud Te Anau-sse. Siin lähedal on igasugused maailma kõige ilusamad käimisrajad ja hästi palju inimesi tahab sellepärast ka siia tulla. Ma olen nagu üks väike sipelgas, kes tuli ka. Christchurchist hakkasin hääletama. Juba mulle enne öeldi, et uusmeremaal on tore hääletada. Nii ei läinudki palju mööda kui mind juba esimene auto omal initsiatiivil peale võttis. Jõudsin plaksti järgmisse linna kuhu oligi plaanis jääda. Kokku vist 3 autoga. Üks autojuht veel ütles kui mu maha pani, et sa veel imestad kui kiirelt sa siit uuesti peale saad ja läkski mingi ainult 5 minutit. Olgu öeldud neile, kes arvavad, et austraalias keegi peale ei võta, et seal tegelikult ei olnud ka väga pikalt vaja oodata - 300km 4 autoga 5 tunniga vist nii - seal võtsid peale rohkem suured autod. Ei mäletagi palju Allanil aega läks
Ühe päeva peatusin Dunideni linnas - leidsin hosteli kus net oli tasuta ja laenutati jalgrattaid, mis mul just plaanis oligi laenutada. Seal läheduses oli poolsaar, kus pingviinid ja hülged ja muud loomad pidid olema nagu ei kusagil mujal - kollaste silmadega ja kuidas kõik veel. Rattaga siis sõitsin mööda neid mägesid, mis oli mulle uus kogemus- pool päeva rühid mäest üles jalad pooleks, siis jälle pool päeva lased vabajooksuga alla. Pettumus oli muidugi see, et igal pool taheti raha selle eest kui mingit looma näed... siis ma läksin mööda ühte matkarada tasuta randa ja siis pool maad mingis võsas sumpasin ratas peakohal, mis oli päris raske. Noh seal hülgeid nägin küll suurelt ja lähedalt. Omavahel hammustasid isegi, mis oli minul, väiksel sipelgal, igati huvitav vaadata. Pingviine nägin kahte ainult üpris kaugelt. Ja ühe kohapeal jäin luurele, kus nad veest välja tahtsid tulla, aga koguaeg seal inimesi käis nii, et nad ei julgend tulla kõik peale ühe. Lõpuks sõitsin pimedas tagasi.
Järgmine päev mul hääletamine enam nii hästi välja ei tulnud, kuna tee hakkas kohe kiirteena linnast välja minema ja polnd kohta kus hääletada. Kui kiirteel käisin siis autod hakkasid kõik piiputama, nii et siis isegi seal ei julgend käia. Õnneks leidsin teeäärsest võsast ühe õuna. Rohkem kõpisingi ühe teeotsast teiseni sel päeval. Juba suht pimedas lõpuks üks auto ikka peatas, et viia mind 5 km edasi. Selle juures sai tal veel bents otsa, nii et siis lükkasime ta bensukasse. Siis vaatasin, et üks kohalik lennujaam on lähedal, et kõmbin sinna, magan seal... tuli välja et oma 10km kaugusel ja õnneks mingid noored poisid võtsid mind peale teepeal ikkagi ja viskasid ära. Kohapeal selgus, et lennujaam ikka pannakse ööseks kinni kuna see on nii väike. Häda küll. Noh, siis oli juba nii hilja et läksin lihtsalt ühe heki taha magama. Mäletan, et oli päris pehme, kuna mul on nüüd madrats ja õhk tundus väga värske.
Hommikul hääletasin edasi ja sain päris kiirelt. Kuna oli pühapäeva hommik, siis käisin ka kirikus. Kõigepealt jõin ühe teenistuse järgse kohvi väga viisakate pensionäridega ja siis osalesin Pääste Armee teenistusel. Viimane oli päris tore - kõik olid kuidagi rõõmsad ja energiat täis, kuigi välimuselt kõik nii soliitsed ja soliitses eas ka. Sain ühtedega sealt veel järgmisse linna. Siis seal otsustasin, et hääletan kuni pimedani ja siis panen telgi mõnda ilusasse kohta. Noh pime tuligi ja hakkasin minema ühe mäe poole, mis tundus sümpaatne, aga just siis üks auto võttis mind peale. Natuke omaette oli kahju ka, et ei saanud seal mäe peal ööbida, sest hommikul oleks olnud kindlasti ilus. Aga see mees, kes mu peale võttis oli nii hea, et lasi mul isegi oma kodus ööbida ja kuna öösel sadas siis seda parem oli. Huvitav on see, et kui mind võtab peale alla viiekümnene meesterahvas, siis teine küsimus peale seda, et kust maalt ma olen on, et kas ma narkootikume tarbin või müün. Huvitav kas ma näen kuidagi kahtlane nende arust välja... samas austraalias oli ka üks vuntsidega iisraeli poiss, kes ka rääkis, et temakäest koguaeg küsitakse narkotsi või siis pakutakse.
See on lahe, et pole aja peale vaja kuhugi jõuda... isegi mitte aja peale, vaid kuhugi polegi vaja jõuda, sest igal pool ümberringi on uusmeremaa... siis olengi täpselt seal kus olen ja vaatan mida näen - selline elu mul praegu on. Kui tahan, siis näiteks magan juba kella seitsmest, sest mis sa pimedas ikka muud teed.

10 kommentaari:

enest ütles ...

Sa pane endast ka mõni pilt, pole nii ammu Sind näinud, siis vast oskan seda narkariks pidamist ka paremini kommenteerida.

Merike ütles ...

Pane ka sellest ilusast loodusest pilte rohkem üles. Pilte, pilte!!!!

melec ütles ...

mul kõik pildid kipuvad nässu minema... taevas on kuidagi liiga hele tuleb piltide peal... oleks nüüd helari või valdurgi siin, kes kuidagi õpetaks...

MLR ütles ...

tee säriaega lühemaks, proovi nii palju maha võtta, kui saad enam-vähem tõenäolise pidi. Kasuta kive või muid seisvaid objekte statiivina. Kui pidid kipuvad siiski udused tulema, saad ju ISO-t suurendada, aga siis läheb ka teralisemaks. Mina rohkemat ei tea, aga nende nippidega olen pidid enam-vähem saand.

kristi ütles ...

võta säripunkt erineva heledusega esemete pealt, nt tume mets või hele taevas või hoopis midagi vahepealset, nii võib valguse mõnikord paika saada

miramis ütles ...

uusmeremaalased pidid jah hästi külalislahked ja abivalmid olema

Anonüümne ütles ...

säti jah seda va säri asja, fotoka reziim pane S peale ning siis kruti mingi 2500 peale või siis 3200 või 5000 peale, no ja tseki, et kuidas siis parem on :) iso't ära päeval näpi no, et mida väiksem iso seda kvaliteetsem :p valgust on ja siis tundlikusega pole probleeme, õhtul võid iso't näppida, et mingitki pilti saada :)

A reziimis võit proovida ka ava kinni keeramist, keerad näiteks mingi 22 peale, kui eriti valge on.. päikese varjukid kuluvad sulle seal marjaks ära.. igatahes nii see käib, et kas krutid ava kinni või keerad säri meeletult suureks.

loodan siis pilte näha :)

ise käisin barcelonas.. panen ka kohe pidlid üles agape alla ;)

Anonüümne ütles ...

sain pildid üles hispaaniast:
http://foto.kaev.net/main.php?g2_itemId=176876

seal barcelonas kolades juhtusin kesklinnas miskite tänava muusikute otsa ja kus seal oli üks tänavamuusik koos sõbraga, pani rahva ikka nii elama, et oli kohe.. mõned pildid on ka tast "cillin out in center" albumis. rahvast tuli ka ta ümber nii palju, et nagu selline päris kontserdi mõõdu andis välja. tüüp pani tõesti hästi ja see oli ka äge, et sõber, kellega ta mängis, pani bassi. bassi võimendati väikese võimendiga, mis sai voolu väikese aku pealt. päris nutikas. nuja bassimees oli noh, ma ei tea, ma polegi vist nii vägevat bassikidra mängijat kuulnud. mängis bassi nagu miskit klaverit tead :D kohe mõnus oli kuulata, mida tüübid tegid. tegid showd ka ning rahvas pani ikka kõvasti pappi neile, tegid ju hästi eksole! põnev oli veel see, et tüübid tegid mingid omad mixid tuntutest lugudest. näiteks aisakellad algus läks sujuvalt üle mihkel jaaksoni peale üle koos vastvate liigutuste-keerutuste ja moondanciga :D olin kohe nii elevil selliste tänava muusikute tõttu, andsid päevale kohe värvi juurde :)

maqrada ütles ...

oi pek ma vist pole kuu aega su blogi lugenud. äge.

melec ütles ...

heh.. käisime liustiku peal.. noh kuna sadas siis väga pilti ei teinud aga muidu vaatasin korra ka et kuidagi säri nii kiire, aga suva ei pand rohkm tähele. Pärast vaatsin et iso oli üldse kõige suurema peal... ei no ma ikka olen hea mees... säh siis hea kvaliteediga pilte