reede, 9. mai 2008

Kepleri rada



Kõndimine võttis aega neli päeva. Ööbisin telgis enamus ajast. Mida siis öelda kokkuvõtteks, ju et kas siis oli ilus või kole. Noh ikka ilus oli, sest kuidas sa ikka ütled teise maa kohta midagi halvasti. Kui sulle keegi külla tuleb, kas siis tahaksid, et külaline ütleb: "Tore oli, et mind endale külla kutsusid, ainult kahju, et sa nii kole oled". Ei taha ju seda ilmaski.
Ilmaga mul ei tea nüüdi kas vedas või mitte.. .kui jõudsin mäe otsa oli vihmane kohati ja tuuline... järgmine päev ka sadas. Samas jälle tulid siis pilve vahelt päikesekiired vahepeal huvitavalt välja, mida ka üritasin pildistada, aga mis ei tahtnud kuidagi eriti tulla välja. Viimane hommik oli selge ja külm - mägede tipud olid öösel sadanud lumega kaetud ja madalamal oli kohati halla. Mäed on alati ilusad minu meelest... veel ei ole koledaid mägesid külastanud. Mets oli ka ilus - samblane ja jättis iidse mulje. Päris suur osa rajast läkski läbi metsa. Ühe kohapeal olid eriti naljakad samblad... sellised valged ja rippusid puude peal... mulje oli nagu oleks lumi, kohe ehmatasin. Rada muidugi oli hästi korralik ja isegi WC-sid oli põõsaste taga.
Üks ööbimine oli huvitav. Kuna viimane teelõik osustus pikemaks kui arvasin, siis pidin kusagil ööbimiskoha leidma. Muidu olid väikesed majakesed kõik 40 dollarit aga siis leidsin veidi raja kõrvalt järve äärest ühe maja, mida kaardil ei olnud. Seal oli üks vanem mees, kes ütles, et see maja tasuta. Ta oli ise seal mitu päeva juba kala püüdnud. Ütles, et tuli jõulu ajal töölt ära ja nüüd sõidab ringi ja mõtleb elu üle järele... Nii me siis istusime temaga hämaras toas ja vaatasime kaminatuld, kohe mitu tundi istusime...  ja kumbki mõtles oma elu üle järele.















7 kommentaari:

kiku ütles ...

APPI kui ILUS!! :)

Anonüümne ütles ...

päris äge :) olen ka avastanud, et selle õige valguse ja varjude ning muude detailide jäädvustamine ongi keeruline, või noh, vajab natuke sudimist parameetritega aparaadi peal :) mõnikord tead tükk aega möllan, et õiged seaded saada aga pärast on hea ilusat pilti vaadata :)

maqrada ütles ...

nu sa oledki selles uusmeremaas mis ma mõtelnud olen et seal nagunii selline kõik on. see on kõigest vormistus. eks siis naudi ja tea et oled minu uusmeremaal mis on väga ilus ja pro maa.

maarja ütles ...

tuleb ju imeilusasti välja Sul see päiksekiirte püüdmine. imeilus!

kristi ütles ...

mmm, väga ilus

annimanni ütles ...

ai mati, latt on nyyd korgel..mul malukaart just ytles ules,...taiesti ahastusse ajav, sest tegin lihas viimasel paeval igal pool pilte...

ostan siis uue malukaardi ja kukun ka pildistama.
me rendime vist auto ja teema laaneranniku ja abel tasmanis mingi kayaki tripi, ja queenstownis tahan paraglydingut teha..

naeme tais! tulen 28/29 mai.

melec ütles ...

üks asi mis mulle endale siin meeldib on need karjamaad - sellised ümarad mäekesed muru ja lammastega - kusjuures lambad seisavad kõik rangelt ühe meetriste vahedega. Kahju on et ainult head pilti sellest ei saanud, sest koguaeg nägin ainult autoaknast seda pilti... vast Anni saab...